Conclusion

Symbolism is the practice of representing things by symbols, or of investing things with a symbolic meaning or character. A symbol is an object, action, or idea that represents something other than itself, often of a more abstract nature. http://en.wikipedia.org/wiki/Symbolism

           

Tot acest simbolism este strict manipulator; adica in creierul uman se genereaza niste tipare noi, pe care acesta ulterior le interconecteaza, nascand ca efect secundar entitati vii, abstracte, aparent nemuritoare si extrem de puternice, adica Dumnezei!

Nu reprezinta semne “divine” sau descifrari ale limbajelor secrete ale sectelor ci sunt o foarte eficienta metoda de educare a populatiei. Din acest punct de vedere toata controversa legata de Jocurile Olimpice din Londra nu face altceva decat sa genereze interes, publicitate prin infinitele dezbateri, audientasi dezorientare (care in final duce la furie).

Mult asteptatul atac nuclear sau invazia extraterestra iminenta legata de acest eveniment sunt presupuneri ori inventii. Mai nou ne luptam in idei, cu idei si impotriva ideilor, asa ca din acest punct de vedere atacul nuclear si invazia extraterestra au inceput deja. Au inceput odata cu inceputul propagarii acestor idei si sunt extrem de violente si ne afecteaza in mod aproape ireversibil.

E clar ca suntem ajutati sa inflorim si sa multiplicam aceste idei, insa nu cumva setea noastra de ocult si violenta si senzational e de vina in primul rand?

Suntem deja educati prin aceste metode pentru a reactiona in acest fel. O minima confirmare oficiala (adevarata sau mincinoasa) a macar unor elemente din aceste idei ar duce la dezastru. Acestea reprezinta setea noastra de autodistrugere prin care vom infaptui apocalipsa asa cum a fost scrisa tocmai pentru ca suntem in stadiul in care nu mai avem rabdare si dorim sa se intample. Prin acest fapt noi insine (prostimea) cu ajutorul tiparelor noastre cerebrale nastem monstrii si dam viata evenimentelor.

Toti stim ca trebuie sa facem bine, dar in loc de asta ne lasam absorbiti in teorii care mai decare mai spectaculoase, iar prin asta facem exact contrariul.

Prea multi dintre noi muncim (cu o eficienta remarcabila as putea spune) pentru aceasta propaganda otravitoare. Instinctiv ne dam seama ca putem castiga doar daca nu luptam, in schimb asteptam razboiul lumilor cu multa nerabdare.

E nevoie de razboi si va fi razboi pentru ca avem putere nesfarsita atata vreme cat ne-am globalizat si folosim aceleasi tipare mentale. Asa ca realizand ca totul devine atat de simplu si de clar ne putem intreba: “Oare nu toata ideea de baza era sa fim condusi spre autodistrugere?” Oare nu ne spunea cineva ca consecinta nerespectarii unicei reguli va fi moartea? (“în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit”) Oare nu putem denumi cumva aceasta entitate care de la bun inceput ne-a dus in ispita si ne-a cufundat in minciuna? Oare nu ajungem defapt inapoi de unde am plecat? Oare nu facem noi un demers sisific?

In loc sa fim inocenti.

Avem mintea otravita. Daca spunem ca finalul e doar o chestiune de timp atunci nu facem nimic altceva decat sa mai dam pe gat un potir cu otrava. Cat despre faptul ca unii s-au organizat intru entitatea lor sa ne faciliteze decaderea si sa ne transforme in soldatii lor, nu pot sa spun decat ca noi, soldatii lor, le dam puterea.

Prin urmare tot ce avem de facut pentru a corecta situatia este sa voalam acest film.

Advertisements